Autumn market and festival street – the heart of the Festspela in Geiranger.

Når Festspela i Geiranger startar opp att denne hausten, 14.-17. september 2023, er det med eit mangfald av aktivitetar for alle aldrar. Men kanskje det mest spennande hendinga for mange, er den tradisjonsrike festivalgata og haustmarknaden som finn stad på dagtid på laurdagen.

Geiranger sentrum vert transformert til ein livleg marknadsplass, med lokale matleverandørar, kunsthandverkarar og musikarar. Med fjorden som bakteppe, vil besøkande kunne vandre mellom bodene, oppleve lokal kultur, handle kunsthandverk og nyte smakfulle lokale matrettar. Alt dette til lyden av musikk og latter, skapar ei stemning som er unik for Festspela i Geiranger.

Marknaden gir ein unik mulighet til å støtte lokale bedrifter, og samtidig oppleve den rike kulturen og tradisjonane som Geiranger og området rundt har å by på.

Arrangementet er gratis og er ein viktig del av Festspela i Geiranger, ei feiring av verdsarvbygda Geiranger, med dens unike natur- og matopplevelser, i tillegg til stor musikk.

Festivalgata og haustmarknaden er hjartet av Festspela, og tilbyr ei blanding av konsertar og møteplassar. Med utgangspunkt i klassisk musikk, strekker festivalen seg til å omfavne mange forskjellige sjangrar og uttrykk, alt med eit ønske om å inspirere og vise samanhengar i eit breiare musikalsk og kulturelt landskap.

Så om du er i Geiranger-området under Festspela, sørg for å besøke festivalgata og haustmarknaden. Det vil vera eit høgdepunkt du ikkje vil gå glipp av.

Alle foto: Hyke studio