Photographer Rune Hagen is this year's Festival Artist!

Festspela i Geiranger 2023 byr på ei unik kunstoppleving der fotograf Rune Hagen presenterer si fotoutstilling. Dette er ei hending du ikkje vil gå glipp av, som utforskar det majestetiske landskapet rundt Geiranger gjennom den unike linsa til ein meisterfotograf.

Bilete av fossen Friaren i Geirangerfjorden. Foto: Rune Hagen, årets festspelkunstnar.

Rune Hagen er kjent for sin bemerkelsesverdige evne til å fange essensen av landskapet og formidle stemningar gjennom bileta sine. Med fokus på lysets magi og korleis det maleriske Geiranger-landskapet spelar med lyset gjennom døgnet, har han skapt ei samling av bilete som tek oss med på ei visuell reise gjennom ei verd av fargar og kontrastar.

Samspel mellom fjordar og fjell

Om seg sjølv seier Rune følgjande:  Eg finn min inspirasjon og drivkraft som fotograf i samspelet mellom fjordar og fjell og det evige skiftande lyset i naturen. Det er dei kontrastane eg arbeider og leitar etter gjennom mitt arbeid som fotograf. 

Opning av Festspelutstilling i Foajeen på Hotel Union
fredag 15.september kl 18.

Utstillinga opnar fredag 15. september kl. 18 på Hotel Union og vil vere tilgjengeleg for publikum i heile Festspela-helga, fram til søndag 17. september. Dette gjev alle besøkjande ein eksklusiv moglegheit til å oppleve Geiranger frå eit nytt perspektiv gjennom Hagens linse.  Rune Hagen har gjennom åra hatt fleire separatutstillingar, og i 2015 opna han sitt eige Art Gallery Hagen i Ålesund. 

Geirangerfjorden, med sine bratte fjellsider, djupe blå farvatn og frodige grøne område, har lenge vore eit ikonisk reisemål både for lokalbefolkninga og turistar. Gjennom Hagen sine fotografi får vi sjå denne verda i eit heilt nytt lys – ordspelet er tilsikta. Hans unike evne til å fange sola sine skiftande nyansar, refleksjonar i vatnet og dei subtile skuggeleggingane, gir oss eit perspektiv på Geiranger som vi kanskje ikkje eingong var klar over eksisterte.

Festspela i Geiranger er stolte av å kunne presentere Rune Hagen som årets Festspelkunstnar!